Gestió, organització i retoc amb Ligthroom, a Palma

Lightroom  és un programa dissenyat per donar una solució global al fotògraf digital per a la gestió i organització de les nostres fotografies, així com la visualització, revelat i ajust o retoc d’aquestes. En aquest curs comparteixo els meus anys d’experiència amb Lightroom oferint als alumnes participants els coneixements necessaris per treure el màxim partit a aquest útil programa, que mos ha d’ajudar en la darrera part del procés de la creació d’una imatge digital.

L’incessant augment del nostre arxiu digital mos obliga a gestionar les nostres fotografies de manera eficient, convertint la seva gestió i organització en un tema bàsic. Les primeres classes tracten precisament sobre com descarregar, triar i classificar les nostres fotografies, una tasca imprescindible però rarament divertida. Per això consider que és bàsic aprendre a fer-ho de forma ràpida i àgil, i res millor que un programa com Lightroom. El següent pas seria el retoc pròpiament dit, tant global com selectiu (només a una part de la fotografia). Així, el correcte revelat dels arxius RAW i les possibilitats d’ajustar una fotografia, RAW o JPEG, constitueixen l’eix de la segona part del curs. Durant el revelat i retoc podrem ajustar les nostres fotografies, perquè mostrin aquesta imatge que recordam i que la càmera no registrà adequadament o bé aplicar una interpretació personal que reforci el missatge que pretenem transmetre. 

Lightroom és també un perfecte punt de partida pels aficionats que vulguin fer el pas, altament recomanat, de capturar les seves fotografies en format RAW. Tenim l’ocasió de visualitzar, gestionar, retocar i, si és necessari, convertir a jpeg de forma fàcil i ràpida els nostros arxius RAW. 

En definitiva un curs que vos ofereix la possibilitat de conèixer en profunditat aquest programa i integrar-lo com una eina més, juntament amb els nostres objectius, filtres i altres accessoris que mos permetran plasmar en una imatge la nostra manera personal i única de veure el món. 

 

-Inici del curs: 9 de novembre de 2021

-Fi del curs: 14 de desembre de 2021

-Inscripcions: A trevés del mail setorrens@gmail.com o al tel 609 888 773

-Horari del curs: els dimarts de 18,30 a 20,30 hores 

-Preu: 80 euros el curs complet 

-Característiques: el curs inclou 6 classes teòriques de 2 hores més 1 sortida pràctica en cap de setmana. Les classes teòriques es realitzen a la nova seu del COBIB, Gran Via Asima, 28 1º 1ª, Palma.


continguts © Sebastià Torrenscreat en Bluekea